Conferintele motivationale pentru tineri ”Let's participate!”

Pe parcursul celor două zile, speakeri motivaționali, experți din spațiul civic, tineri cu inițiativă, dar și factori de decizie vor avea sarcina ca prin discursul lor să contribuie la dezvoltarea dimensiunii democratice a tinerilor participanți, să promoveze voluntariatul, cetățenia europeană, dar mai ales participarea activă a acestora în viața și problemele comunității locale.

Conferințele se desfășoară în Bacău (22-23 ianuarie 2016), Onești (19-20 februarie 2016), Comănești (04-05 martie 2016), Roman (08-09 aprilie 2016) și Piatra Neamț (20-21 mai 2016). Înregistrarea participanților se face pe site sau la fața locului, înainte de începerea evenimentului. Intrarea este liberă!

Conferința ”Let’s Participate” Onești

19 - 20 Februarie 2016
Ora 10:00
Post
Lista Speakerilor
Speaker ?
?

Lista completă a speakerilor va fi afișată în curând!

Speaker ?
?

Lista completă a speakerilor va fi afișată în curând!

Conferinta “Let’s Participate” Bacau

22 - 23 Ianuarie 2016
Ora 11:00
Post
Lista Speakerilor
Speaker Andrei Andronic
Andrei Andronic

Numele meu este Andrei Andronic, am 29 de ani și am absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza Iași. Îmi desfășor activitatea în domeniul IT, ca manager de vânzări, iar în timpul liber îmi place să mă implic în proiecte civice. Sunt pasionat de istorie și diplomație, activez ca membru în cadrul Asociației Romanian Youth Movement for Democracy, poziție prin intermediul căreia am avut șansa de a mă implica în mai multe proiecte naționale și internaționale, pe partea de cetățenie activă. Îmi doresc să îi conving pe cei din jurul meu să se implice în bunul mers al orașului, deoarece numai în acest fel putem ajunge să trăim într-o comunitate informată și implicată.

Speaker Cristian Ghingheș
Cristian Ghingheș

Daca în liceu, în calitate de reprezentant ales al elevilor bacauani, am reusit sa conving Consiliul Local ca magazinele de etnobotanice trebuie scoase în afara legii, de când sunt student am demarat initiativa "Bacauanii vor piste pentru biciclete", am facut demersuri pentru eliminarea taxei abuzive de 5 lei/pagina pe care municipalitatea o percepea cetatenilor care solicitau informatii de interes public si pe care Consiliul Local a abrogat-o la sfârsitul anului trecut, dupa plângerea mea prealabila si presiunile pe care le-am făcut în spatiul public, iar in momentul de fata ma lupt impreuna cu 20 de ONG-uri de tineret pentru constituirea fondurilor de tineret la nivelul autoritatilor locale din Bacau. Cred in puterea tinerilor de a schimba cel putin comunitatea din care fac parte și asta e ideea pe care vreau să o dezvolt la conferință, prin exemple și idei concrete.

Speaker Dumitru Ficuță
Dumitru Ficuță

Speaker Florin Suciu
Florin Suciu

Speaker Gabriel Carnariu
Gabriel Carnariu

”Am 22 ani și sunt coordonator de voluntari în cadrul Asociației „Un Zâmbet” Bacău. Am fost finalist în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor, categoria Coordontatorul de Voluntari al Anului 2015. Pe parcursul desfășurării activităților de voluntariat, am observat faptul că acestea îmi oferă oportunitatea să mă descopăr. Și cum un om este mai puternic cu cât se cunoaște mai bine pe sine, atunci am hotărât să mă implic mereu în activități care reușesc să mă scoată din zona mea de confort, care pot să mă facă mai puternic, competent și cu noi viziuni asupra vieții. Voluntariatul mi-a dezvoltat motivația de a fi mai bun față de ziua de ieri și mai pregătit să recunosc că sunt mai puțin pregătit decât voi fi în ziua de mâine. Voluntariatul m-a învățat să ascult și să înțeleg nevoile oamenilor. Voluntariatul m-a maturizat. Voluntariatul m-a convins că nu este bine să fii ipocrit în societate. Pentru mine voluntariatul are rol de formare și descoperire. Este tot ce are nevoie un tânăr pentru a crește. Pentru că voluntariatul îți oferă ocazia să iubești, să experimentezi, să faci nebunii, să fii cultivat, educat, diplomat și aiurit. Prin voluntariat le poți încerca pe toate.”

Speaker Ilie Bîrzu
Ilie Bîrzu

Speaker Răzvan Prodan
Răzvan Prodan

"Salut! Sunt Razvan si as vrea sa iti spun o poveste. O poveste despre ce m-a invatat voluntariatul si ce inseamna pentru mine. Daca ti-as povesti despre cum voluntariatul m-a invatat sa fiu drept si sa imi respect principiile sau despre cum m-a ajutat sa imi descopar pasiunea pentru comunicare si educatie as spune doar o parte din poveste. Daca ti-as povesti cum voluntariatul m-a invatat compasiune si intelegere, cum m-a facut sa cunosc fericirea de a sta si a m-a juca alaturi de copii si mandria de a salva animale as spune o alta parte din poveste. As putea sa iti povestesc despre soare si pamant, despre totul si nimic dar nu pot sa fac asta aici asa ca hai la conferinta si iti voi povesti acolo."

Speaker Ștefania Irimia
Ștefania Irimia

In anul 2005 am terminat Colegiul National Ferdinand si ulterior in anul 2009 am absolvit Universitatea Alexandru Ioan Cuza - Facultatea de Drept . Am intrat in Baroul Bacau in anul 2011 si am devenit avocat definitv in anul 2013. Mi-am inceput cariera profesionala sub indrumarea unui maestru extraordinar in cabinetul acestuia prin reprezentarea clientilor in litigii privind dreptul familiei, ulterior asigurand asistenta si reprezentare juridica in cauze privind insolventa, procedura executarii silite si de recuperare a creantelor precum si dosare penale complexe si cu un grad ridicat de dificultate. De asemenea, in cadrul cabinetului de avocatura, am participat la redactarea plangerilor adresate Curtii Europene a Drepturilor Omului pentru cauzele in care autoritatile nationale, prin instantele de judecata, au pronuntat hotarari cu incalcarea drepturilor si libertatilor fundamentale, prevazute de Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

Speaker Vlad Popovici
Vlad Popovici

”Mă numesc Vlad-Ștefan Popovici, momentan sunt elev în clasa a 12-a la C.N. „Gh. Vrănceanu” și, printre altele, scriu pe blog. M-am apucat să scriu pentru a face ceva în timpul liber după ce am încetat să mai fac sport de performanță. Pe blog scriu opinii, argumente, păreri. În timpul școlii, nu mi-a plăcut să fiu furat la note, comparat cu alții sau luat la mișto. Probabil de asta am devenit o fire activă în reprezentarea drepturilor elevilor și în analiza vieții politice, în general. Din 27 iulie 2015 sunt președintele și membru fondator al Asociației Elevilor din Bacău.”

Formular De Inscriere

Completati va rog campurile de mai
jos cu datele dumneavoastra.