Blog Comunicat de presa ”Conferința motivațională pentru tineri LET’S PARTICIPATE! Bacau”
Post
ianuarie 20, 2016

Comunicat de presă

Asociația pentru Dezvoltare Activă, alături de Asociația Un Zâmbet Bacău și Universitatea George Bacovia, au plăcerea de a vă invita în zilele de 22 și 23 ianuarie 2016 să participați la Conferința motivațională pentru tineri Let’s participate!”, activitate desfășurată în cadrul proiectului Acting European 3.

Proiectul Acting European 3 este un proiect interjudețean, finanțat prin programul Erasmus+, și implementat de Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA din Bacău, în parteneriat cu Asociația Un Zâmbet Bacău și Universitatea George Bacovia, ce urmărește promovarea cetățeniei europene și a principiilor asociate pentru dezvoltarea unei societăți active și responsabile, facilitarea schimbului de bune practici la nivel interjudețean între lucrătorii de tineret și factorii de decizie pentru influențarea, completarea și elaborarea politicilor publice locale de tineret, dar mai ales vrea contribuie la dezvoltarea dimensiunii democratice tinerilor din județele Bacău și Neamț.

În cadrul proiectului, vor loc evenimente de promovare a voluntariatului și cetățeniei europene, activități de consultare a tinerilor în orașele Bacău, Onești, Comănești, Roman și Piatra Neamț – în perioada ianuarie mai 2016, dar și două seminarii interjudețene ce urmăresc facilitarea întâlnirilor dintre tineri, lucrători de tineret și responsabilii pentru politici de tineret pentru dezvoltarea unui sistem activ de promovare și susținere a voluntariatului la nivel interjudețean.

Proiectul va începe cu seria de conferințe motivaționale pentru tineri ”Let’s participate!”, prima activitate având loc în Bacău, la Universitatea George Bacovia, în perioada 22-23 ianuarie 2015. Astfel, pe parcursul celor două zile, speakeri motivaționali, experți din spațiul civic, tineri cu inițiativă, dar și factori de decizie vor avea sarcina ca prin discursul lor să contribuie la dezvoltarea dimensiunii democratice a tinerilor participanți, să promoveze voluntariatul, cetățenia europeană, dar mai ales participarea activă a acestora în viața și problemele comunității locale.

Programul conferinței este următorul:

Ziua I – 22/01/2016 Ziua II – 23/01/2016

13:00-13:10 Deschiderea evenimentului:

Conf. univ. dr. Ramona Florea

10:00-10:20 Prezentare program Erasmus+ si Certificat Youthpass
13:10-13:40 Prezentare proiect Acting European3 10:20-11:50 Atelier de creativitate – Promovarea voluntariatului
13:40-14:00 Prezentare platforma BeeStrong.ro: Oxana Morari (RYMD)
14:00-14:30 Discurs Ilie Bîrzu

Consilier local din 1992 și Viceprimar al Mun. Bacău din Ianuarie 2016, preşedinte-fondator al Asociaţiei EuroCivica

12:00-12:30 Discurs Răzvan Prodan

Voluntar și trainer

14:30-15:00 Discurs Gabriel Carnariu

Voluntar și Coordonator de voluntari la Asociația Un Zâmbet Bacău

12:30-13:00 Discurs Cristian Ghingheș

Blogger și activist pentru drepturile tinerilor

15:00-15:15 Coffee break 13:00-13:15 Coffee break
15:15-15:45 Discurs Vlad Popovici

Activist pentru drepturile elevilor, președinte și membru fondator al Asociației Elevilor din Bacău

13:15-13:45 Discurs Andrei Andronic

Voluntar în proiecte civice

15:45-16:15 Discurs Ștefania Irimia

Avocat

13:45-14:15 Discurs Florin Suciu

Activitst pentru protecția animalelor și a mediului

16:15-16:30 Concluzii Ziua I 14:15-14:30 Încheierea activității

Proiectul ”Acting European 3” este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+, Acțiunea Cheie 3 – Dialog Structurat și este implementat de către Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA din Bacău în perioada septembrie 2015 – august 2016.

Pentru detalii suplimentare nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm!

Persoană de contact:

Victor Cătălin TOMA, președinte al Asociației pentru Dezvoltare Activă